Przepis na łososia z grilla z porami i szynką szwarcwaldzką. Danie świetnie wychodzi zarówno na grillu opalanym węglem jak i na patelni grillowej na domowym planiku.
Łosoś z grilla przepis
Rozgrzej grilla do 180 st. C.
Do naczynia wlej 1 litr wody i rozpuść w niej garść soli.
Pokrój łososia na podłużne plastry o szerokości 3-4 cm i włóż połowę do solanki na 10 minut.
Wyjmij kawałki ryby, osusz ręcznikiem papierowym. Wszystkie dopraw pieprzem z solą.
Umyj por i przekrój na pół wzdłuż, po czym wyciągnij segmenty zewnętrzne.
Na posolonych kawałkach łososia ułóż plastry pora. Na nieposolonych połóż zrolowane plasterki szynki lub boczku.
Ułóż rybę na rozgrzanym grillu i piecz 10-15 minut.
Dla zapewnienia Ci wygody użytkowania strony wykorzystujemy pliki cookies. Ich ustawienia możesz zmienić w swojej przeglądarce. Więcej informacji: polityka cookies
Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki
instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu
administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym
dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji
użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego
reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb).
Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu
warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w
plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi.
Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki,
u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików
cookies.” Odbiorcą informacji z cookies jest Netsprint S.A., Google LLC, Stroer Digital Operations sp. z o.o. („SDO”) oraz spółki zlecające SDO realizację kampanii reklamowej, a także podmioty badające i zliczające tę kampanię oraz iż dane te mogą zostać udostępnione na rzecz partnerów handlowych SDO