Przepis na lekkie tagliatelle ze szpinakiem wraz z podprażonym słonecznikiem oraz serem długodojrzewającym. Wspaniały pomysł na szybki lunch dla dwojga.
Tagliatelle ze szpinakiem przepis
W dużym garnku zagotuj wodę i dodaj do niej łyżkę soli.
Szpinak dokładni opłucz i osusz.
Cebulę obierz z łupin i osiekaj w drobną kostkę
Na patelni rozgrzej po 2 łyżki masła i oleju, a nim podsmaż cebulę i dopraw odrobiną soli i cukru.
Gdy cebula będzie szklista wrzuć szpinak i duś 4 minuty.
Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i całość smaż 30 sekund, a następnie zalej śmietanką. Duś 5 minut.
Makaron ugotuj al dente czyli ok 1 minutę krócej niż jest zalecane w instrukcji na opakowaniu.
Ugotowany makaron przełóż wraz z kilkoma łyżkami wody spod makaronu do szpinaku i duś danie przez 3 minuty.
Na suchej patelni upraż słonecznik na rumiano.
Ser pokrój na plastry przy użyciu obieraczki do warzyw.
Gotowe danie rozłóż na talerze i posyp słonecznikiem oraz serem.
,,,”W międzyczasie na patelni…”–no i znowu ten „międzyczas”.
Olga
2013/11/18 13:26
Ja też bardzo sobie cenię poprawność językową. Wygląda na to, że „w międzyczasie” jest w porządku. W razie wątpliości: http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=205.
Napisz komentarz
Dla zapewnienia Ci wygody użytkowania strony wykorzystujemy pliki cookies. Ich ustawienia możesz zmienić w swojej przeglądarce. Więcej informacji: polityka cookies
Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki
instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu
administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym
dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji
użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego
reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb).
Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu
warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w
plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi.
Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki,
u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików
cookies.” Odbiorcą informacji z cookies jest Netsprint S.A., Google LLC, Stroer Digital Operations sp. z o.o. („SDO”) oraz spółki zlecające SDO realizację kampanii reklamowej, a także podmioty badające i zliczające tę kampanię oraz iż dane te mogą zostać udostępnione na rzecz partnerów handlowych SDO
,,,”W międzyczasie na patelni…”–no i znowu ten „międzyczas”.
Ja też bardzo sobie cenię poprawność językową. Wygląda na to, że „w międzyczasie” jest w porządku. W razie wątpliości: http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=205.