Propozycja na przyjęcia - sałatka z ryżem, która zachwyci Waszych gości. Doskonałe połączenia smakowe, idealna konsystencja - musicie jej spróbować.
Sałatka z ryżem przepis
Ryż ugotuj na sypko i dopraw 2 łyżeczkami soli. Gotuj o minutę krócej niż jest w instrukcji przyrządzenia na opakowaniu producenta. Następnie odstaw go aby wystygł.
Cebulę bardzo drobno posiekaj, następnie posyp ją delikatnie solą.
Ogonówkę oraz żółty ser pokrój w kostkę o grubości 1 cm.
Ogórki i paprykę pokrój w kostkę o grubości 0,5 cm.
Z kukurydzy odlej zalewę.
Koperek i pietruszkę bardzo drobno posiekaj.
Schłodzony ryż połączy z posiekanymi składnikami oraz kukurydzą i dokładnie wymieszaj majonezem oraz musztardą. Całość dopraw solą z pieprzem.
Można jej nie dodawać lub zamienić na zrumienione na oliwie boczniaki.Pozdrawiam
Napisz komentarz
Dla zapewnienia Ci wygody użytkowania strony wykorzystujemy pliki cookies. Ich ustawienia możesz zmienić w swojej przeglądarce. Więcej informacji: polityka cookies
Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki
instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu
administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym
dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji
użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego
reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb).
Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu
warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w
plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi.
Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki,
u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików
cookies.” Odbiorcą informacji z cookies jest Netsprint S.A., Google LLC, Stroer Digital Operations sp. z o.o. („SDO”) oraz spółki zlecające SDO realizację kampanii reklamowej, a także podmioty badające i zliczające tę kampanię oraz iż dane te mogą zostać udostępnione na rzecz partnerów handlowych SDO
Czy można zastąpić ogonowkę? jestem wegetarianka
Można jej nie dodawać lub zamienić na zrumienione na oliwie boczniaki.Pozdrawiam