Sos cytrusowy to idealny wytrawny dodatek do ryb i lekkich mięs. Znakomite zbalansowanie słodkiego i kwaśnego smaku. Poznajcie kwintesencję cytrusów w tym niepozornym sosie.
Sos cytrusowy przepis
Wrzuć do rondka masło i postaw na palniku włączonym na małą moc.
Kiedy masło prawie się rozpuści, zdejmij rondel z palnika.
Zetrzyj delikatnie wierzchnią warstwę skórki z pomarańczy oraz limonki przy pomocy tarki o najmniejszych oczkach.
Wyciśnij do rondelka sok z całej pomarańczy i połowy limonki. Dodaj musztardę francuską, skórkę pomarańczy i limonki. Dopraw całość solą i cukrem.
Miksuj wszystko przez ok. 2 minuty, aż powstanie gładka emulsja.
Dla zapewnienia Ci wygody użytkowania strony wykorzystujemy pliki cookies. Ich ustawienia możesz zmienić w swojej przeglądarce. Więcej informacji: polityka cookies
Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki
instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu
administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym
dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji
użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego
reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb).
Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu
warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w
plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi.
Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki,
u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików
cookies.” Odbiorcą informacji z cookies jest Netsprint S.A., Google LLC, Stroer Digital Operations sp. z o.o. („SDO”) oraz spółki zlecające SDO realizację kampanii reklamowej, a także podmioty badające i zliczające tę kampanię oraz iż dane te mogą zostać udostępnione na rzecz partnerów handlowych SDO