Widziałam film na youtube na Twoim kanale jak zrobić gozleme… Dobrze a jak zrobić do nie go ciasto? Widziałam kilka przepisów. Jedne mają drożdże inne nie. Które jest własciwe?
Kapitan Cook
2013/10/16 23:50
Dokładnego przepisu nie znam jednak jedząc te placki w Turcji kilkukrotnie, na pewno nie były one drożdżowe. Z tego co się orientuję to coś na kształt naszego ciasta pierogowego: tylko woda, mieszanka mąki pszennej i pełnoziarnistej i soli. Zagniecione ciasto leżakuje całą noc. Pozdrawiam
Ervisha
2013/10/17 18:28
Dziękuję za odpowiedź :)
Napisz komentarz
Dla zapewnienia Ci wygody użytkowania strony wykorzystujemy pliki cookies. Ich ustawienia możesz zmienić w swojej przeglądarce. Więcej informacji: polityka cookies
Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki
instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu
administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym
dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji
użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego
reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb).
Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu
warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w
plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi.
Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki,
u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików
cookies.” Odbiorcą informacji z cookies jest Netsprint S.A., Google LLC, Stroer Digital Operations sp. z o.o. („SDO”) oraz spółki zlecające SDO realizację kampanii reklamowej, a także podmioty badające i zliczające tę kampanię oraz iż dane te mogą zostać udostępnione na rzecz partnerów handlowych SDO
Widziałam film na youtube na Twoim kanale jak zrobić gozleme… Dobrze a jak zrobić do nie go ciasto? Widziałam kilka przepisów. Jedne mają drożdże inne nie. Które jest własciwe?
Dokładnego przepisu nie znam jednak jedząc te placki w Turcji kilkukrotnie, na pewno nie były one drożdżowe. Z tego co się orientuję to coś na kształt naszego ciasta pierogowego: tylko woda, mieszanka mąki pszennej i pełnoziarnistej i soli. Zagniecione ciasto leżakuje całą noc. Pozdrawiam
Dziękuję za odpowiedź :)