Pesto alla genovese, mozzarella i pierś z kurczaka. Pesto jest na tyle neutralną pastą, że pasuje prawie do wszystkiego, zarówno do chleba, makaronów, mięs, ryb jak i do zup. A najlepsze jest to, że pesto możemy zrobić samodzielnie!
Kurczak z pesto przepis
Pierś z kurczaka dokładnie oczyść i umyj. Następnie pokrój go w kostkę o grubości 2 cm.
Mozzarellę pokrój w kawałki o grubości 1 cm.
Na patelni rozgrzej oliwę na średniej mocy palnika.
Wrzuć na patelnię piersi z kurczaka i przypraw solą, pieprzem i curry. Po 6 minutach smażenia dodaj pesto.
Na sam koniec wrzucamy pokrojoną w kosteczkę mozzarellę i całość smaż na małej mocy palnika ok. 3 minut
ja polecam pesto klasyczne: zmiksowane orzeszki pinii, bazylia, parmezan i oliwa z oliwek. Bardzo droga wersja ale od święta polecam
Marchewka
2011/05/17 11:05
To akurat to pesto, tyle, że tym razem ze sklepu :) znalazłam naprawdę dobry substytut!
Majeczka
2011/05/19 15:29
Jeśli chodzi o sklepowe pesto, to polecam Monini. Wypróbowałam już chyba wszystkie możliwe i to jakoś najbardziej mi leży.
Napisz komentarz
Dla zapewnienia Ci wygody użytkowania strony wykorzystujemy pliki cookies. Ich ustawienia możesz zmienić w swojej przeglądarce. Więcej informacji: polityka cookies
Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki
instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu
administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym
dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji
użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego
reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb).
Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu
warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w
plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi.
Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki,
u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików
cookies.” Odbiorcą informacji z cookies jest Netsprint S.A., Google LLC, Stroer Digital Operations sp. z o.o. („SDO”) oraz spółki zlecające SDO realizację kampanii reklamowej, a także podmioty badające i zliczające tę kampanię oraz iż dane te mogą zostać udostępnione na rzecz partnerów handlowych SDO
ja polecam pesto klasyczne: zmiksowane orzeszki pinii, bazylia, parmezan i oliwa z oliwek. Bardzo droga wersja ale od święta polecam
To akurat to pesto, tyle, że tym razem ze sklepu :) znalazłam naprawdę dobry substytut!
Jeśli chodzi o sklepowe pesto, to polecam Monini. Wypróbowałam już chyba wszystkie możliwe i to jakoś najbardziej mi leży.