A dlaczego smarzymy na oleju z domieszką masła? Nigdy się nie spotkałem z taką mieszanką… Mogę usmażyć np na oliwie? bo akurat mam.
Kapitan Cook
2011/05/19 16:52
@ Marianek. Ja polecam taka kompozycję ze względu na smak, można oczywiście na klarowanym maśle, ale nikomu się go nie chce robić. A sam olej nie daje takiego smaku, a samo masło za szybko się pali. Więc masło dodajemy, aby był smak i łączymy z olejem, aby temperatura smażenia była wyższa. Ot i tyle
mopswkuchni
2011/05/31 09:26
Rzeczywiście duża ta płotka…Pamiętam jak chodziłam w dzieciństwie z tatą na ryby, to takie tycie tycie łapaliśmy i najczęściej z powrotem lądowały w jeziorze. Ale niektóre nadawały się na patelnię, więc smak znam i wiem, że jest b. dobry. Bardzo ładny sposób podania.
Kapitan Cook
2011/05/31 09:33
Mopsik na pewno sam złapie kilka płotek, zachęcam do wypróbowania
tego przepisu z karmazynem, super mięso
Napisz komentarz
Dla zapewnienia Ci wygody użytkowania strony wykorzystujemy pliki cookies. Ich ustawienia możesz zmienić w swojej przeglądarce. Więcej informacji: polityka cookies
Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki
instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu
administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym
dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji
użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego
reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb).
Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu
warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w
plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi.
Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki,
u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików
cookies.” Odbiorcą informacji z cookies jest Netsprint S.A., Google LLC, Stroer Digital Operations sp. z o.o. („SDO”) oraz spółki zlecające SDO realizację kampanii reklamowej, a także podmioty badające i zliczające tę kampanię oraz iż dane te mogą zostać udostępnione na rzecz partnerów handlowych SDO
Bardzo dorodna rybka
Tak, taka upasiona płotka
A dlaczego smarzymy na oleju z domieszką masła? Nigdy się nie spotkałem z taką mieszanką… Mogę usmażyć np na oliwie? bo akurat mam.
@ Marianek. Ja polecam taka kompozycję ze względu na smak, można oczywiście na klarowanym maśle, ale nikomu się go nie chce robić. A sam olej nie daje takiego smaku, a samo masło za szybko się pali. Więc masło dodajemy, aby był smak i łączymy z olejem, aby temperatura smażenia była wyższa. Ot i tyle
Rzeczywiście duża ta płotka…Pamiętam jak chodziłam w dzieciństwie z tatą na ryby, to takie tycie tycie łapaliśmy i najczęściej z powrotem lądowały w jeziorze. Ale niektóre nadawały się na patelnię, więc smak znam i wiem, że jest b. dobry. Bardzo ładny sposób podania.
Mopsik na pewno sam złapie kilka płotek, zachęcam do wypróbowania
tego przepisu z karmazynem, super mięso