Golonka


4 osoby
Średnie

Składniki

SKŁADNIKI
  • 2 golonki po 500 g
  • 2 duże cebule
  • 1 piwo
  • 2 łyżki musztardy rosyjskiej
  • 1 łyżka miodu
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka papryki w proszku
  • szczypta chili w proszku
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 4 łyżki oleju

TO CI SIĘ PRZYDA

  • rękaw do pieczenia

Golonka w piwie to doskonały sposób na chrupiącą miodowo-musztardową skórkę i soczysty środek. Sekret najlepszej golonki stoi przed Wami otworem.

Golonka przepis

  1. Ostrym nożem natnij skórę golonek w kratkę .
  2. Cebulę pokrój w cienie piórka.
  3. W miseczce wymieszaj ze sobą olej, musztardę, miód i pozostałe przyprawy. Gotową marynatą natrzyj golonki i pozostaw na 2 godziny pod przykryciem.
  4. Ustaw piekarnik na tryb termoobieg na temperaturę 200 stopni C.
  5. Weź spory kawałek rękawa do pieczenia i zepnij jeden koniec. Obróć folię, aby szew był skierowany ku górze. Na dnie umieść cebulę, a na nich golonki i zalej szklanką piwa.
  6. Z rękawa wypuść powietrze i szczelnie zamknij. Włóż do pieca na 30 minut.
  7. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 180 i pieczemy jeszcze 2,5 Godziny.
  8. 20 minut przed końcem pieczenia rozetnij rękaw i ustaw opcję grill górny aby podpiec skórkę.