Wspaniały przepis na świątecznego śledzia w korzennej marynacie. Poznaj przepis na nietypowe wykorzystanie matjasów i stworzenie wspaniałego, korzennego aromatu.
Śledzie korzenne przepis
Pokruszone liście laurowe, ziele angielskie, goździki, anyż gwiazdkowy i kardamon wrzuć na rozgrzaną, suchą patelnie i praż je przez krótką chwilę.
Matijasy pokrój w poprzek na paski o szerokości 2 cm. Przełóż je do miski, dodaj olej, ocet oraz dopraw prażone przyprawy.
Cebulę posiekaj w drobne piórka delikatnie posyp solą.
Do pierwszej miski zetrzyj na drobnych oczkach imbir.
Następnie dodaj 1 łyżkę miodu, musztardę, sos sojowy, cynamon, pieprz ziołowy oraz imbir i cebulę. Całość wymieszaj i pozostaw najlepiej na całą noc.
Dla zapewnienia Ci wygody użytkowania strony wykorzystujemy pliki cookies. Ich ustawienia możesz zmienić w swojej przeglądarce. Więcej informacji: polityka cookies
Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki
instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu
administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym
dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji
użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego
reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb).
Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu
warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w
plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi.
Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki,
u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików
cookies.” Odbiorcą informacji z cookies jest Netsprint S.A., Google LLC, Stroer Digital Operations sp. z o.o. („SDO”) oraz spółki zlecające SDO realizację kampanii reklamowej, a także podmioty badające i zliczające tę kampanię oraz iż dane te mogą zostać udostępnione na rzecz partnerów handlowych SDO