Jeśli uwielbiasz smak ziemniaków z ogniska, to obok tych ziemniaków z piekarnika również nie powinieneś przejść obojętnie. Przedstawiamy dwie odsłony, które zachwycą Twoich gości. Znajdziesz tutaj wersję dla wegetarian oraz dla wielbicieli potraw zawierających mięso. Dla każdego coś pysznego.
Ziemniaki z piekarnika przepis
Nagrzej piekarnik do 180 st. C i ustaw na grzanie górne i dolne.
4 ziemniaki dokładnie umyj.
Do moździerza wrzuć liście laurowe, sól, pieprz, rozmaryn, tymianek, startą paprykę oraz czosnek. Ucieraj chwilę i odstaw.
Na arkuszu folii aluminiowej ułóż jednego ziemniaka, posyp mieszanką przypraw, zawiń szczelnie i odłóż. Zrób tak jeszcze z 3 ziemniakami.
4 pozostałe ziemniaki obierz i umyj. Następnie posyp ze wszystkich stron mieszanką przypraw, otul w plasterku boczku i ułóż na arkuszu folii aluminiowej. Dodaj cienki plaster masła i szczelnie zawiń.
Włóż wszystkie zawinięte ziemniaki do piekarnika na 50 minut.
a ja pieke ziemniaczki na grillu zawsze do tego jakies marynowane miesko lub kaszanka z cebulka, albo biala, zwykla kielbaska mmm a wlasnie jakich producentow polecacie, takich sprawdzonych? bo z roku na rok trafaiam coraz gorzej:D
Kapitan Cook
2014/04/23 19:38
Tylko małe sprawdzone sklepiki mięsne. Produkty dużych firm są dla mnie nieciekawe. Polecam poszukać lokalnych producentów
Napisz komentarz
Dla zapewnienia Ci wygody użytkowania strony wykorzystujemy pliki cookies. Ich ustawienia możesz zmienić w swojej przeglądarce. Więcej informacji: polityka cookies
Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki
instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu
administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym
dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji
użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego
reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb).
Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu
warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w
plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi.
Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki,
u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików
cookies.” Odbiorcą informacji z cookies jest Netsprint S.A., Google LLC, Stroer Digital Operations sp. z o.o. („SDO”) oraz spółki zlecające SDO realizację kampanii reklamowej, a także podmioty badające i zliczające tę kampanię oraz iż dane te mogą zostać udostępnione na rzecz partnerów handlowych SDO
a ja pieke ziemniaczki na grillu zawsze do tego jakies marynowane miesko lub kaszanka z cebulka, albo biala, zwykla kielbaska mmm a wlasnie jakich producentow polecacie, takich sprawdzonych? bo z roku na rok trafaiam coraz gorzej:D
Tylko małe sprawdzone sklepiki mięsne. Produkty dużych firm są dla mnie nieciekawe. Polecam poszukać lokalnych producentów