Dziś proponujemy wszystkim na obiad lub lunch niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu posiłek. Makaron penne ze szpinakiem oraz kurczakiem. Poznajcie gościnny przepis Magdy i przywołajcie zapach słonecznej Italii.
Penne ze szpinakiem i kurczakiem przepis
Szpinak rozmroź i odcedź z nadmiaru płynu.
Ser pokrój w drobną kostkę.
Piersi z kurczaka dokładnie oczyść z błonek i umyj. Następnie osusz i przypraw solą z pieprzem. Pozostaw do zamarynowania na 20 minut pod przykryciem.
Makaron ugotuj 2 minuty krócej niż jest podane na opakowaniu producenta. Ugotowany makaron Penne zahartuj zimną wodą i pozostaw aby się odsączył z wody.
Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć szpinak. Duś go na średniej mocy palnika przez 5 minut.
Następnie dopraw pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj śmietanę, gałkę muszkatołową i ser. Całość duś 5 minut.
Po tym czasie dodaj makaron i dokładnie wymieszaj.
Piersi z kurczaka połóż na rozgrzanej na patelni oliwie i zmaż z obi stron aż się zarumienią. Następnie zmniejsz moc palnika na średnią i pod przykryciem smaż przez 5 minut.
Na talerzu rozłóż makaron Penne ze szpinakiem.
Gotowe piersi pokrój w poprzek w paski i rozłóż na makaronie ze szpinakiem.
super przepis i przede wszystkim prosty i szybki, a co do szpinaku to ja wolę świeży
Kamilka
2011/06/02 13:03
ja też, ale w zamrażarce zawsze jest jakiś mrożony na czarną godzinę :) szpinak nadaje się do wszystkiego!!
agulina33
2012/04/06 13:56
superrr!prosto tanio i przedewszytkim szybko i smaczniee ;)
Napisz komentarz
Dla zapewnienia Ci wygody użytkowania strony wykorzystujemy pliki cookies. Ich ustawienia możesz zmienić w swojej przeglądarce. Więcej informacji: polityka cookies
Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki
instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu
administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym
dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji
użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego
reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb).
Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu
warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w
plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi.
Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki,
u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików
cookies.” Odbiorcą informacji z cookies jest Netsprint S.A., Google LLC, Stroer Digital Operations sp. z o.o. („SDO”) oraz spółki zlecające SDO realizację kampanii reklamowej, a także podmioty badające i zliczające tę kampanię oraz iż dane te mogą zostać udostępnione na rzecz partnerów handlowych SDO
super przepis i przede wszystkim prosty i szybki, a co do szpinaku to ja wolę świeży
ja też, ale w zamrażarce zawsze jest jakiś mrożony na czarną godzinę :) szpinak nadaje się do wszystkiego!!
superrr!prosto tanio i przedewszytkim szybko i smaczniee ;)