Nie ma nic lepszego w upalny dzień niż lody. Z racji tego, iż w lodówce miałem pięknego, świeżego arbuza, postanowiłem przygotować z niego sorbet. Danie nieskomplikowane, acz jak chłodzi w te gorące dni. Nie ma nic lepszego niż domowy sorbet, dzieci go uwielbiają, a dorośli tylko obcierają ślinkę.
Sorbet arbuzowy przepis
Arbuza obierz ze skórki, a z miąższu usuń pestki. Następnie umieść miąższ w plastikowym pojemniku i włóż do zmrożenia na 30 minut.
Po tym czasie rozdrobnij arbuza widelcem i z powrotem włóż go do zmrożenia na 1 godzinę i 20 minut.
Wyjmij po tym czasie arbuza i zmiksuj z pozostałymi składnikami.
Arbuz na takie upały jest ekstra – sama ostatnio robiłam koktajl truskawkowo-arbuzowy, nie ma nic lepszego na taką pogodę :) Pozdrawiam
kasandraa6
2011/06/08 19:31
ale kusi u mnie dziś też lodowo :-)
SailorMoon
2011/06/13 15:05
Wygląda super i pewnie też tak smakuje i w dodatku można jeść bezkarnie bo prawie nie ma kalorii. Deser idealny.
laura
2013/03/10 14:19
kocham arbuzy i lody dla mnie to deser doskonaly
Napisz komentarz
Dla zapewnienia Ci wygody użytkowania strony wykorzystujemy pliki cookies. Ich ustawienia możesz zmienić w swojej przeglądarce. Więcej informacji: polityka cookies
Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki
instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu
administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym
dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji
użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego
reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb).
Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu
warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w
plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi.
Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki,
u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików
cookies.” Odbiorcą informacji z cookies jest Netsprint S.A., Google LLC, Stroer Digital Operations sp. z o.o. („SDO”) oraz spółki zlecające SDO realizację kampanii reklamowej, a także podmioty badające i zliczające tę kampanię oraz iż dane te mogą zostać udostępnione na rzecz partnerów handlowych SDO
pycha
ale wypasione zdjęcia!
Arbuz na takie upały jest ekstra – sama ostatnio robiłam koktajl truskawkowo-arbuzowy, nie ma nic lepszego na taką pogodę :) Pozdrawiam
ale kusi u mnie dziś też lodowo :-)
Wygląda super i pewnie też tak smakuje i w dodatku można jeść bezkarnie bo prawie nie ma kalorii. Deser idealny.
kocham arbuzy i lody dla mnie to deser doskonaly