Babka ajerkoniakowa


8 osób
Łatwe

Składniki

SKŁADNIKI
  • 500 g mąki
  • 200 g cukru
  • 200 g masła
  • 5 jajek
  • 1 proszek do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy 1
  • 240 ml ajerkoniaku

TO CI SIĘ PRZYDA

  • mikser
  • forma do babki

Jeśli jesteście fanami babki nie tylko w okresie świąt, to powinniście spróbować naszego przepisu na babkę ajerkoniakową. Prosta i szybka do wykonania.

Babka ajerkoniakowa przepis

  1. Zmiksuj cukry, masło i jajka, aż uzyskasz gładką konsystencję.
  2. Do całości dolewaj powoli ajerkoniak cały czas mieszając.
  3. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni C.
  4. Na koniec dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i masę wlej do formy.
  5. Piecz przez 1 godzinę.