Lubicie słodkości a dbacie o linię? Mamy dla was rewelacyjne rozwiązanie. Ciasteczka owsiane przysłodzą waszym podniebieniom, a przy tym nie pójdą w boczki.
Ciasteczka owsiane przepis
Rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut.
Masło rozpuść w rondlu na małej mocy palnika, a następnie wsyp do niego płatki owsiane i ziarna sezamu.
Całość praż mieszając, aż płatki nabiorą złocistego koloru.
Całość posyp słodzikiem i mieszaj dopóki się nie rozpuści. Gotowe przełóż do miski.
Jajka dokładnie roztrzep w osobnym naczyniu.
Mąkę wymieszaj w misce z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.
Do płatków dodaj mąkę i jajka. Następnie odsącz rodzynki i dorzuć do całości. Masę dokładnie wymieszaj.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 160 stopni C.
Na blasze rozłóż arkusz papieru do pieczenia a na nim łyżką po porcjuj masę. Formuj płaskie, okrągłe ciastka. powinny być równej grubości.
Z całym szacunkiem – słodzik nie jest zdrowy w swojej istocie, bo nie zawiera cukru, a słodki smak powoduje wydzielanie insuliny.
Masło smażone niestety również nie jest zdrowe, do smażenia używa się masła klarowanego – o dużo większej zawartości tłuszczu i pozbawionego białek, które podczas smażenia ulegają niezdrowym procesom.
Napisz komentarz
Dla zapewnienia Ci wygody użytkowania strony wykorzystujemy pliki cookies. Ich ustawienia możesz zmienić w swojej przeglądarce. Więcej informacji: polityka cookies
Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki
instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu
administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym
dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji
użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego
reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb).
Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu
warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w
plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi.
Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki,
u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików
cookies.” Odbiorcą informacji z cookies jest Netsprint S.A., Google LLC, Stroer Digital Operations sp. z o.o. („SDO”) oraz spółki zlecające SDO realizację kampanii reklamowej, a także podmioty badające i zliczające tę kampanię oraz iż dane te mogą zostać udostępnione na rzecz partnerów handlowych SDO
Z całym szacunkiem – słodzik nie jest zdrowy w swojej istocie, bo nie zawiera cukru, a słodki smak powoduje wydzielanie insuliny.
Masło smażone niestety również nie jest zdrowe, do smażenia używa się masła klarowanego – o dużo większej zawartości tłuszczu i pozbawionego białek, które podczas smażenia ulegają niezdrowym procesom.