Drobiowe kotlety mielone


4 osoby
Łatwe

Składniki

SKŁADNIKI
  • 600 g drobiowego mięsa mielonego
  • pół dużej pszennej bułki
  • mały słoik papryki konserwowej
  • 3 średnie korniszony
  • sól i pieprz
  • słodka i ostra papryka
  • 1 mała cebula
  • nać pietruszki
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 jajko
  • 1,5 łyżki kaszy manny
  • bułka tarta
  • masło
  • olej

Karnawał w pełni, na salach, w domach, na prywatkach wszędzie odbywają się niezwykłe bale. Poznajcie szybki i pomysłowy przepis na karnawałową przekąskę - smakowite drobiowe kotlety mielone.

Drobiowe kotlety mielone przepis

  1. Bułkę namocz w mleku a następnie odciśnij ją.
  2. Cebulę posiekaj w drobną kostkę.
  3. Natkę drobno posiekaj.
  4. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki: mięso, bułkę, jajko, przyprawy, cebulę, paprykę, ogórki, pietruszkę, mannę oraz majonez.
  5. Całość wyrabiaj aż masa będzie mieć aksamitną konsystencję.
  6. Uformuj zgrabne, niezbyt grube okrągłe kotlety.
  7. Na patelni rozgrzej masło z odrobiną oleju.
  8. Obtocz w bułce tartej i smaż aż się zarumienią.
  9. Gotowe przekąski przekrój na pół.