2 – 3 łyżki cukru (w zależności od kwasowości truskawek)
120 ml wody
TO CI SIĘ PRZYDA
blender
Mus truskawkowy to idealne rozwiązanie na upalne dni. Szybki deser z truskawek sprawi, że choć przez chwile przepełni was zimne orzeźwienie. Wystarczą trzy składniki, aby wyczarować przepyszne danko na Małego Głoda.
Mus truskawkowy- błyskawiczny przepis
W gorącej wodzie rozpuść żelatynę.
Truskawki umyj i usuń z nich szypułki. Następnie przełóż je do pojemnika blendera i zmiksuj z cukrem na gładką masę.
Połącz wszystko, podziel na porcje i włóż do lodówki aby stężało.
Kategoria – dania wegetariańskie – a w przepisie żelatyna, hmmmmmmmmmmmmmm………..
Kapitan Cook
2012/07/06 13:45
Już poprawione :) Wielkie dzięki za zwrócenie uwagi. W celu otrzymania przepisu wegetariańskiego polecam zamiast żelatyny dodać agar – czyli substancja żelująca z alg morskich. Pozdrawiam
Wspólne Gotowanie
2012/07/08 08:25
Mniam…zapraszam do akcji Truskawkowy Tydzien.
Olga
2013/02/10 23:53
Mhmmm pychota! Robię bardzo podobny, ale za pomocą speedcooka, a nie blendera. No i nie dodawałam lecytyny. Muszę spróbować :)
Aga
2013/03/12 11:32
Super pomysł na truskawki! Uwielbiam je :)
Polecam też łączyć je z serkiem mascarpone – rewelacja! ;)
Basia
2013/06/18 13:43
Bardzo dobre :) Ale można dodać jeszcze troszeczkę śmietany do tego.
Napisz komentarz
Dla zapewnienia Ci wygody użytkowania strony wykorzystujemy pliki cookies. Ich ustawienia możesz zmienić w swojej przeglądarce. Więcej informacji: polityka cookies
Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki
instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu
administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym
dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji
użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego
reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb).
Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu
warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w
plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi.
Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki,
u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików
cookies.” Odbiorcą informacji z cookies jest Netsprint S.A., Google LLC, Stroer Digital Operations sp. z o.o. („SDO”) oraz spółki zlecające SDO realizację kampanii reklamowej, a także podmioty badające i zliczające tę kampanię oraz iż dane te mogą zostać udostępnione na rzecz partnerów handlowych SDO
Kategoria – dania wegetariańskie – a w przepisie żelatyna, hmmmmmmmmmmmmmm………..
Już poprawione :) Wielkie dzięki za zwrócenie uwagi. W celu otrzymania przepisu wegetariańskiego polecam zamiast żelatyny dodać agar – czyli substancja żelująca z alg morskich. Pozdrawiam
Mniam…zapraszam do akcji Truskawkowy Tydzien.
Mhmmm pychota! Robię bardzo podobny, ale za pomocą speedcooka, a nie blendera. No i nie dodawałam lecytyny. Muszę spróbować :)
Super pomysł na truskawki! Uwielbiam je :)
Polecam też łączyć je z serkiem mascarpone – rewelacja! ;)
Bardzo dobre :) Ale można dodać jeszcze troszeczkę śmietany do tego.