Ciasto salceson
- 1,5 szkl. oleju 1,5 szkl. cukru 3 szkl. mąki pszennej tortowej 6 dużych jajek 3 łyżki kakao 1 łyżka sody oczyszczonej 1 łyżka cynamonu 1 kopczasty talerz kwaskowatych i twardych jabłek
Dla zapewnienia Ci wygody użytkowania strony wykorzystujemy pliki cookies. Ich ustawienia możesz zmienić w swojej przeglądarce. Więcej informacji: polityka cookies
Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies.” Odbiorcą informacji z cookies jest Netsprint S.A., Google LLC, Stroer Digital Operations sp. z o.o. („SDO”) oraz spółki zlecające SDO realizację kampanii reklamowej, a także podmioty badające i zliczające tę kampanię oraz iż dane te mogą zostać udostępnione na rzecz partnerów handlowych SDO
mimo, ze nazwa mnie nie zacheca to chetnie zjadlabym kawalek!:D
Już sie piecze… Pachnie swietnie!
pycha!
pycha pycha pycha ;)
Placuszek boski… zawsze wychodzi rewelacyjnie.. Polecam naprawde warto!!:)
Jest, bardzo ale to bardzo smaczny jak na placek za ok. 15zł.
Nie jest zły, kto robi to niech czeka na przepyszny zapaszek :) :D
przepis znam od mamy, ciasto najlepiej smakuje, jak doda się więcej jabłek, jest wtedy mokre i nawet kilka dni postoi, jeśli przetrwa napad łakomczuchów :D
A u mnie było tak, że najpierw zrobiłam te ciasto, bo kiedyś dostałam ten przepis, a później dowiedziałam jak sie nazywa ;)
Cudowne! Zrobiłam w sobotę dla rodzinki :)
ja robie inaczej ale jest smaczny jajka wrzucam pojedynczo i pieke 40minut polecam
A ja trochę nieprzygotowana zabrałam się do tego ciasta :D tzn wydawało mi się, że wszystko mam, ale okazało się że mam tylko jedną szklankę mąki, 1 jabłko :D a zorientowałam się dopiero jak ubiłam pianę z białek i szkoda mi było tylu straconych jaj więc postanowiłam ukończyć niekompletne dzieło :D dodałam niepełna szklankę cukru i łyżeczkę sody. I jak już miałam blachę w piekarnikh przypomniałam sobie o oleju :D więc było bez. Także upiekłam wersję ekonomiczną i bardziej dietetyczną :) mimp wszystko ładnie wyrosło było bardzo puszyste i całkiem smaczne. Pozdrawiam.