Nadchodzące święta wyczuć można z każdej strony. Ale czym by one były bez zapachu kompotu z suszu? Spróbujcie naszego przepisu a nie będziecie sobie wyobrażali tego magicznego czasu bez niego.
Kompot z suszu przepis
Namocz przygotowane owoce w zimnej wodzie przez co najmniej 1 godzinę.
Przelej owoce razem z wodą, w której się namaczały do garnka i dolej wody.
Garnek postaw na palniku i gotuj na małej mocy palnika przez godzinę.
Moja mama robi dokładnie taki sam :) Używa do niego tylko polskich suszonych śliwek, mówi że to robi ogromną różnicę. Ja jednak nie jestem jego amatorką ;)
Napisz komentarz
Dla zapewnienia Ci wygody użytkowania strony wykorzystujemy pliki cookies. Ich ustawienia możesz zmienić w swojej przeglądarce. Więcej informacji: polityka cookies
Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki
instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu
administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym
dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji
użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego
reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb).
Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu
warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w
plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi.
Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki,
u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików
cookies.” Odbiorcą informacji z cookies jest Netsprint S.A., Google LLC, Stroer Digital Operations sp. z o.o. („SDO”) oraz spółki zlecające SDO realizację kampanii reklamowej, a także podmioty badające i zliczające tę kampanię oraz iż dane te mogą zostać udostępnione na rzecz partnerów handlowych SDO
Moja mama robi dokładnie taki sam :) Używa do niego tylko polskich suszonych śliwek, mówi że to robi ogromną różnicę. Ja jednak nie jestem jego amatorką ;)