Pasta z tuńczyka


4 osoby
Łatwe

Składniki

SKŁADNIKI
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 300g twarożku domowego
  • 3 jajka
  • 1 cebula
  • Szczypiorek
  • Pieprz i sól

Spróbujcie naszego kolejnego przepisu na pastę. Tym razem przed Wami odsłona z tuńczykiem.

Pasta z tuńczyka przepis

  1. Do garnka wlej wodę i wsyp 2 łyżki soli.
  2. Jajka włóż do garnka i ugotuj na twardo.
  3. Cebulę i szczypiorek drobno posiekaj.
  4. Tuńczyka odsącz z zalewy a następnie rozdrobnij.
  5. Koperek drobno posiekaj.
  6. Ugotowane jajka obierz ze skorupki i pokrój drobno.
  7. Twarożek umieść w większej miseczce, dodaj do niego wszystkie przygotowane składniki i dokładnie wymieszaj.
  8. Na koniec dopraw pieprzem.
  9. Całą masę ugnieść widelcem - wtedy dokładnie się ze sobą złączy i powstanie gładka, jednolita pasta.
Pastę z podawaj ze świeżym pieczywem.