Jest niewiele dań, które tak działają na zmysły jak słynne Crepes Suzette, czyli naleśniki Suzette. Poznajcie sekret jednego z najpopularniejszych francuskich deserów.
Na patelnie wlej soki z owoców, dodaj 2 łyżki cukru i na dużej mocy palnika przez minutę odparuj płyn.
Po tym czasie zmniejsz moc palnika do małej i rozłóż naleśniki złożone na 4 części (w trójkąty). Dodaj skórkę z pomarańczy i delikatnie duś co jakiś czas obracając naleśniki.
Następnie dodaj zimne masło i polewaj powstałym sosem naleśniki.
Pod koniec posyp je pozostałym cukrem, polej alkoholami i podpal tuż przed podaniem na oczach gości.
Dla zapewnienia Ci wygody użytkowania strony wykorzystujemy pliki cookies. Ich ustawienia możesz zmienić w swojej przeglądarce. Więcej informacji: polityka cookies
Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki
instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu
administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym
dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji
użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego
reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb).
Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu
warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w
plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi.
Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki,
u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików
cookies.” Odbiorcą informacji z cookies jest Netsprint S.A., Google LLC, Stroer Digital Operations sp. z o.o. („SDO”) oraz spółki zlecające SDO realizację kampanii reklamowej, a także podmioty badające i zliczające tę kampanię oraz iż dane te mogą zostać udostępnione na rzecz partnerów handlowych SDO
boskie naleśniczki , muszę je kiedyś spróbować !