Świetny przepis na niesztampową paprykę z grilla. Delikatne plasterki papryki grillowane w aromatycznych ziołach, do tego ser brie oraz orzechy laskowe.
Papryka z grilla przepis
Papryki postaw na desce trzymając ją za szypułkę od góry. Nożem odetnij ścianki od gniazda nasiennego ( powinny powstać płaty ).
Następnie przekrój je na pół i potnij w kawałki o grubości 3 cm.
Pokrojona paprykę zamarynuj w oliwie, pieprzu i ziołach prowansalskich przez ok. 1 godzinę
Na rozgrzanym grillu rozłóż kawałki papryki i piecz aż będą miękkie ( poza sezonem użyj patelni grillowej lub grilla elektrycznego ).
Ser i szynkę pokrój w cienkie plastry, a orzechy i szczypiorek drobno posiekaj.
Ciepłe kawałki papryki przełóż na talerz i posyp kawałkami sera i szynki. Całość dopraw solą.
Dla zapewnienia Ci wygody użytkowania strony wykorzystujemy pliki cookies. Ich ustawienia możesz zmienić w swojej przeglądarce. Więcej informacji: polityka cookies
Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki
instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu
administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym
dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji
użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego
reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb).
Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu
warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w
plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi.
Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki,
u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików
cookies.” Odbiorcą informacji z cookies jest Netsprint S.A., Google LLC, Stroer Digital Operations sp. z o.o. („SDO”) oraz spółki zlecające SDO realizację kampanii reklamowej, a także podmioty badające i zliczające tę kampanię oraz iż dane te mogą zostać udostępnione na rzecz partnerów handlowych SDO