Jak mówi Wojciech Cejrowski - najlepsze falafelki są w Jerozolimie. Postanowiłem odtworzyć ten blisko wschodni rarytas i powiem szczerze, że efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania.
Przeciez falafele spokojnie robi sie z moczonej NIE GOTOWANEJ cieciorki…i wtedy sie nie rozpadaja :)
Pierwszy lepszy przepis :)
mniumniu.blogspot.com/2014/02/falafle.html
nina
2015/12/16 23:14
Nie przepadam na pietruszką – czy mogę ją zastąpić np koperkiem?
Maciej
2015/12/17 12:41
Oczywiście! Polecam również świeżą kolendrę.
Nutka
2015/12/22 13:58
moczyłam ciecierzyce, ale potem nie mogłam jej zmiksować na gładką masę.Nie wiem czy za krótko moczona, czy za słaby mikser.
Przez co kulki się źle formowały. Macie jakiś sposób na to?
Wegi
2015/12/22 22:12
Ja polecam falafelki z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i świeżym tymiankiem – mniam mniam. Wasze też dobre! Robię falafele na potęgę…
Napisz komentarz
Dla zapewnienia Ci wygody użytkowania strony wykorzystujemy pliki cookies. Ich ustawienia możesz zmienić w swojej przeglądarce. Więcej informacji: polityka cookies
Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki
instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu
administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym
dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji
użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego
reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb).
Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu
warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w
plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi.
Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki,
u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików
cookies.” Odbiorcą informacji z cookies jest Netsprint S.A., Google LLC, Stroer Digital Operations sp. z o.o. („SDO”) oraz spółki zlecające SDO realizację kampanii reklamowej, a także podmioty badające i zliczające tę kampanię oraz iż dane te mogą zostać udostępnione na rzecz partnerów handlowych SDO
Przeciez falafele spokojnie robi sie z moczonej NIE GOTOWANEJ cieciorki…i wtedy sie nie rozpadaja :)
Pierwszy lepszy przepis :)
mniumniu.blogspot.com/2014/02/falafle.html
Nie przepadam na pietruszką – czy mogę ją zastąpić np koperkiem?
Oczywiście! Polecam również świeżą kolendrę.
moczyłam ciecierzyce, ale potem nie mogłam jej zmiksować na gładką masę.Nie wiem czy za krótko moczona, czy za słaby mikser.
Przez co kulki się źle formowały. Macie jakiś sposób na to?
Ja polecam falafelki z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i świeżym tymiankiem – mniam mniam. Wasze też dobre! Robię falafele na potęgę…