Przyprawy – Infografika
Sztuka doprawiania potraw w pigułce! Przygotowaliśmy dla Was infografikę – Alfabet udanych związków kulinarnych, czyli ABC dobierania przypraw do dań, napojów i innych artykułów spożywczych. Dowiecie się z niej między innymi do czego pasuje gałka muszkatołowa, albo do czego najlepiej nada się kozieradka? Sprawdźcie sami!
Życzymy aromatycznych i przepysznych potraw. Smacznego.
Szpinak bez czosnku? I nie ma ani jednego rodzaju pieprzu.
goździki lubią modrą kapustę, ja wbijam kilkanaście w niewielką cebulę i dodaję do gotowania
trafna uwaga, jak najbardziej szpinak+czosnek = związek idealny.
Cynamon świetnie komponuje się z jabłkami.
Szpinak + czosnek + estragon!
Chcialabym dodać że cynamonu z powodzeniem używam do rosołu drobiowego oraz polędwicy wieprzowej. A marynata na bazie oregano (plus skórka,sok z cytryny, oliwa, czosnek, sól i pieprz) jest znakomita na pieczonego w całości kurczaka – w sam raz na lato. Tak wogóle – polecam eksperymenty… gotowanie z fantazja jest fajne :)