Zielone szparagi są bardzo dobrym źródłem witamin. Bardzo dobrze wpływają na krzepliwość krwi oraz poprawiają pracę układu pokarmowego. Poznaj wspaniały przepis na szparagi w dwóch odsłonach: grillowanej i gotowanej na parze. Całość polana pysznym sosem z sera Lazur.
Szparagi przepis
Rozdrobnij ser na mniejsze kawałki.
Do rondelka wlej śmietankę, dodaj ser, musztardę i miód. Dopraw odrobiną białego pieprzu i gotuj 10-15 minut, aż sos zgęstnieje.
Umyj szparagi i poobcinaj 2-3 cm od główek. Podziel szparagi na 2 części.
Dla zapewnienia Ci wygody użytkowania strony wykorzystujemy pliki cookies. Ich ustawienia możesz zmienić w swojej przeglądarce. Więcej informacji: polityka cookies
Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki
instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu
administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym
dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji
użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego
reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb).
Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu
warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w
plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi.
Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki,
u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików
cookies.” Odbiorcą informacji z cookies jest Netsprint S.A., Google LLC, Stroer Digital Operations sp. z o.o. („SDO”) oraz spółki zlecające SDO realizację kampanii reklamowej, a także podmioty badające i zliczające tę kampanię oraz iż dane te mogą zostać udostępnione na rzecz partnerów handlowych SDO