W sezonie Grillowym polecamy naszą sałatkę, która będzie doskonałym dodatkiem do mięs. Jej łatwość przygotowania umożliwia wykonanie jej w plenerze przy rozpalonym sprzęcie grillowym.
Sałatka na grilla przepis
Z sałaty zdejmij 4 pierwsze liście. Pozostałe liście rozdrobnij palcami do miski.
Ogórki, pomidor, żółty ser oraz rzodkiewki pokrój w kostkę.
Szczypiorek posiekaj drobno.
Pieczarki pokrój w pół centymetrowe paski, a następnie połoz je na ruszcie grilla.
Na łyżeczce nabierz odrobinę masła, przyłóż je do ciepłego węgla, aby się roztopiło. Następnie polewaf nim pieczarki z obydwu stron. Na koniec lekko je posól
W miseczce zmieszaj sok z cytryny, oliwę, musztardę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dokładnie wymieszaj.
Następnie wszystkie składniki sałatki polej sosem i posyp posiekanym szczypiorkiem.
Na sam koniec zgrilluj pokrojoną w ukośne kawałki bagietkę.
Po ugrillowaniu natrzyj jedną stronę ponacinanym ząbkiem czosnku.
ja polecam sałatę rzymską i podać do sałatki podgotowane przez 1 minutę jajko, wtedy sos będzie aksamitny
mopswkuchni
2011/05/31 09:22
Ciekawy pomysł na sałatkę do grilla :)
Napisz komentarz
Dla zapewnienia Ci wygody użytkowania strony wykorzystujemy pliki cookies. Ich ustawienia możesz zmienić w swojej przeglądarce. Więcej informacji: polityka cookies
Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki
instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu
administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym
dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji
użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego
reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb).
Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu
warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w
plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi.
Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki,
u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików
cookies.” Odbiorcą informacji z cookies jest Netsprint S.A., Google LLC, Stroer Digital Operations sp. z o.o. („SDO”) oraz spółki zlecające SDO realizację kampanii reklamowej, a także podmioty badające i zliczające tę kampanię oraz iż dane te mogą zostać udostępnione na rzecz partnerów handlowych SDO
ja polecam sałatę rzymską i podać do sałatki podgotowane przez 1 minutę jajko, wtedy sos będzie aksamitny
Ciekawy pomysł na sałatkę do grilla :)