Jak przygotować soczystą pierś z kurczaka? Wiele osób zadaje sobie to pytanie. W tym wpisie znajdziesz odpowiedzi na nie odpowiedź. Aromatyczna pierś zafunduje waszym kubkom smakowym rewelacyjną podróż w świat doznań.
Pierś z kurczaka przepis
Piersi z kurczaka dokładnie oczyść i umyj. Osusz przy pomocy papierowego ręcznika.
Następnie skrop je sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek. Przypraw solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym oraz ziołami prowansalskimi.
Odstaw przykryte folią spożywczą do lodówki na 2 godziny
Po wyciągnięciu z lodówki mięsa odczekaj aż osiągnie temperaturę pokojową.
Na palniku rozgrzej patelnię na dużej mocy.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 210 stopni C grzałka dolna i górna.
Na suchą i gorącą patelnię ułóż piersi i obsmaż je dokładnie z każdej strony po 2 minuty aż będą mocno przyrumienione.
Następnie przełóż piersi z kurczaka na blachę wyłożoną pergaminem i włóż do pieca na 13 minut.
Po tym czasie ułóż filety na talerzu i przykryj folią aluminiową, aby mięso odpoczęło 7 minut.
Bardzo podobaja mi sie owe przepisy,jak dotad inne niz dotychczas ogladalam.Zycze dalszych pomyslow i sukcesow.Tarte wyprobowalam -rewelacja-polecam.
zosia21
2014/02/14 20:15
bardzo ciekawe rady, a to mięso w piekarniku ma być pieczone bez przykrycia i tłuszczu?nie wysuszy sie za bardzo?
Kapitan Cook
2014/02/14 22:55
Wystarczy położyć na blasze lub naczyniu żaroodpornym lub folii aluminiowej. Bez przykrycia. Można nieco oliwy nalać, aby nie przywarł
Napisz komentarz
Dla zapewnienia Ci wygody użytkowania strony wykorzystujemy pliki cookies. Ich ustawienia możesz zmienić w swojej przeglądarce. Więcej informacji: polityka cookies
Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki
instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu
administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym
dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji
użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego
reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb).
Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu
warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w
plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi.
Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki,
u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików
cookies.” Odbiorcą informacji z cookies jest Netsprint S.A., Google LLC, Stroer Digital Operations sp. z o.o. („SDO”) oraz spółki zlecające SDO realizację kampanii reklamowej, a także podmioty badające i zliczające tę kampanię oraz iż dane te mogą zostać udostępnione na rzecz partnerów handlowych SDO
Bardzo podobaja mi sie owe przepisy,jak dotad inne niz dotychczas ogladalam.Zycze dalszych pomyslow i sukcesow.Tarte wyprobowalam -rewelacja-polecam.
bardzo ciekawe rady, a to mięso w piekarniku ma być pieczone bez przykrycia i tłuszczu?nie wysuszy sie za bardzo?
Wystarczy położyć na blasze lub naczyniu żaroodpornym lub folii aluminiowej. Bez przykrycia. Można nieco oliwy nalać, aby nie przywarł