Dziś zapraszam Was na nie lada ucztę, na moim stole zagościły naleśniki z mięsem. Pożywne danie na chłodne dni, szybkie w przygotowaniu, no i przede wszystkim niezwykle smaczne.
Naleśniki z mięsem przepis
Z puszki kukurydzy i fasoli odsącz zalewy.
Cebulę i czosnek obierz i posiekaj w drobna kostkę.
Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij cebulę.
Następnie dodaj czosnek i smaż razem przez 1 minutę.
Po tym czasie zwiększ moc palnika i wrzuć mięso. Całość smaż 6 minut co chwilę mieszając.
Następnie wlej wino i przy pomocy drewnianej szpatułki zeskrob kawałki które przywarły do dna naczynia.
Gdy alkohol wyparuje dodaj do mięsa puszkę pomidorów i doprawić całość szczyptą oregano, tymianku, bazylii, soli, pieprzu oraz cukru. Duś pod przykryciem ok. 30 min.
Następnie zdejmij pokrywkę i redukuj sos przez 15 minut ( pozwól aby wyparował ).
Po tym czasie zdejmij danie z palnika i wrzuć zawartość puszki kukurydzy i fasoli. Całość wymieszaj, przykryj pokrywką i odstaw na 5 minut do przestygnięcia.
Na środku naleśnika ułóż kilka łyżek farszu, posyp serem i następnie zwiń w rulon.
Sam w sobie farsz jestem w stanie bardziej zaakceptować niz w połączeniu z nalesnikem. Osobiscie zredukowalbym o 3/4 te puszkowe dodatki ja nie w ogole je odrzucił. Wino to raczej calkowicie wytrawne wiecej czosnku. Z uwagi obecnosci kukurydzy i fasoli ta mieszanka jest juz sama w sobie zbalansowana pod kątem proporcji bialko weglowadany i inne dodatki sa tu zbedne chodzi mi tu o naleśnik. Jak ktoś lubi na slodko mięso to polecam. Ale dla mnie to nie ma „powera”
kapitan szowarowo-bagienny
2013/12/14 19:13
Zaponiales napisac co by miec dwie butelki wina…. mialem jedna i zanim doszedlem do momentu „dodac wino” juz mi go zabraklo…
Napisz komentarz
Dla zapewnienia Ci wygody użytkowania strony wykorzystujemy pliki cookies. Ich ustawienia możesz zmienić w swojej przeglądarce. Więcej informacji: polityka cookies
Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki
instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu
administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym
dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji
użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego
reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb).
Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu
warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w
plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi.
Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki,
u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików
cookies.” Odbiorcą informacji z cookies jest Netsprint S.A., Google LLC, Stroer Digital Operations sp. z o.o. („SDO”) oraz spółki zlecające SDO realizację kampanii reklamowej, a także podmioty badające i zliczające tę kampanię oraz iż dane te mogą zostać udostępnione na rzecz partnerów handlowych SDO
Sam w sobie farsz jestem w stanie bardziej zaakceptować niz w połączeniu z nalesnikem. Osobiscie zredukowalbym o 3/4 te puszkowe dodatki ja nie w ogole je odrzucił. Wino to raczej calkowicie wytrawne wiecej czosnku. Z uwagi obecnosci kukurydzy i fasoli ta mieszanka jest juz sama w sobie zbalansowana pod kątem proporcji bialko weglowadany i inne dodatki sa tu zbedne chodzi mi tu o naleśnik. Jak ktoś lubi na slodko mięso to polecam. Ale dla mnie to nie ma „powera”
Zaponiales napisac co by miec dwie butelki wina…. mialem jedna i zanim doszedlem do momentu „dodac wino” juz mi go zabraklo…