Smaki dzieciństwa - tak najprościej można określić przepyszny ryż z jabłkami. Nigdy nie zapomnę połączenia prażone jabłka + cynamon. Dziś zaproponuję Wam nieco inną wersję, niezwykle lekką w smaku.
Ryż z jabłkami przepis
Mleko i wodę zagotuj w garnku, a następnie włóż do niego ryż. Gotuj na małej mocy palnika aż będzie al dente.
Jabłka obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
Jabłka wrzuć do osobnego garnka, dolej 100 ml wody i praż z sokiem z cytryny na małej mocy palnika aż się rozgorują.
Kisiel rozpuść w 100 ml wody.
Po kilku minutach dodaj do jabłek kisiel oraz odrobinę cukru i dokładnie wymieszaj.
Gotowy ryż wyłóż do miseczek i nałóż prażone jabłka.
Dla zapewnienia Ci wygody użytkowania strony wykorzystujemy pliki cookies. Ich ustawienia możesz zmienić w swojej przeglądarce. Więcej informacji: polityka cookies
Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki
instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu
administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym
dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji
użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego
reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb).
Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu
warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w
plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi.
Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki,
u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików
cookies.” Odbiorcą informacji z cookies jest Netsprint S.A., Google LLC, Stroer Digital Operations sp. z o.o. („SDO”) oraz spółki zlecające SDO realizację kampanii reklamowej, a także podmioty badające i zliczające tę kampanię oraz iż dane te mogą zostać udostępnione na rzecz partnerów handlowych SDO
podoba mi się ten przepis