Quesadilla to przekąska, która dzięki prostocie i wyjątkowemu smakowi spodoba się każdemu. Pszenne tortille przekładane kozim serem oraz suszonymi pomidorami.
Następnie na 2 tortillach rozłóż ser i kawałki pomidorów. Całość dopraw solą z pieprzem i przykryj pozostałymi plackami.
Gotowe placki połóż na grillu elektrycznym, w piekarniku lub na grillowej patelni i piecz aż staną się chrupiące z zewnątrz.
Gotową przekąskę potnij na kawałki jak pizzę i podawaj z rukola polana odrobiną oliwy ze słoika z suszonymi pomidorami, octem balsamicznym i posiekanymi orzechami.
Jadłam coś takiego na wakacjach! Tylko że w wersji hot, bo dodawali do tego jalapeno i kiełbaskę chorizo, ale Wasze też pyszne :D to chyba danie meksykańskie? Podawali też w Hiszpanii…
Maciej
2015/12/18 11:21
W Hiszpanii to bardzo popularna przystawka
Dariusz
2015/12/18 12:31
Czy mogę wykorzystać pastę z suszonych pomidorów?
Marta
2015/12/22 14:01
właśnie szukałam przepisu na przystawki sylwestrowe i mam!
Ewidentnie moje smaki i myślę, że takie danie zasmakuje każdemu. Bardzo neutralny wybór.
Wcześniej robiłam w ten sposób mini pizzerinki, ale myśle że w tej formie też wyjdzie fajnie
Maciej
2016/01/04 14:58
Tak, tylko nie dawaj za dużo ponieważ ma bardzo intensywny smak.
Napisz komentarz
Dla zapewnienia Ci wygody użytkowania strony wykorzystujemy pliki cookies. Ich ustawienia możesz zmienić w swojej przeglądarce. Więcej informacji: polityka cookies
Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki
instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu
administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym
dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji
użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego
reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb).
Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu
warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w
plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi.
Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki,
u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików
cookies.” Odbiorcą informacji z cookies jest Netsprint S.A., Google LLC, Stroer Digital Operations sp. z o.o. („SDO”) oraz spółki zlecające SDO realizację kampanii reklamowej, a także podmioty badające i zliczające tę kampanię oraz iż dane te mogą zostać udostępnione na rzecz partnerów handlowych SDO
Jadłam coś takiego na wakacjach! Tylko że w wersji hot, bo dodawali do tego jalapeno i kiełbaskę chorizo, ale Wasze też pyszne :D to chyba danie meksykańskie? Podawali też w Hiszpanii…
W Hiszpanii to bardzo popularna przystawka
Czy mogę wykorzystać pastę z suszonych pomidorów?
właśnie szukałam przepisu na przystawki sylwestrowe i mam!
Ewidentnie moje smaki i myślę, że takie danie zasmakuje każdemu. Bardzo neutralny wybór.
Wcześniej robiłam w ten sposób mini pizzerinki, ale myśle że w tej formie też wyjdzie fajnie
Tak, tylko nie dawaj za dużo ponieważ ma bardzo intensywny smak.